L’AMPA participa en el grup de treball de Camins Escolars segurs

L’AMPA ha participat recentment en la reunió del grup de treball de Camins Escolars segurs, una iniciativa que compta amb la participació de 10 escoles de la ciutat de Mataró.

En concret, en aquesta reunió assistit representants d’AMPA de les escoles Montserrat Solà, Coromines, Germanes Bertomeu, Mare de Déu de Lourdes, La Llàntia i Anxaneta, juntament amb un representant de l’Ajuntament. La trobada ha servit com a pressa de contacte i per debatre sobre les accions a emprendre per millorar els accessos dels alumnes a l’escola.

Els Camins Escolars són una xarxa d’itineraris que permeten que els nens i nenes vagin de casa a l’escola de manera autònoma i segura, ja sigui caminant, amb bicicleta o altres mitjans de transport no contaminants. L’objectiu és aconseguir una major autonomia dels infants, així com limitar l’ús del vehicle privat en els desplaçaments.

Amb el recolzament de l’Ajuntament, aquesta iniciativa té per propòsit analitzar entre d’altres factors la senyalització, les voreres, baranes, mobiliari urbà, transport públic, aparcament, el trànsit a la zona i també factors psicològics per aconseguir:
  • Convertir els nens en usuaris prioritaris de les vies identificades com a camins escolars bàsics.
  • Garantir la seguretat i comoditat en els principals itineraris de casa a l’escola.
  • Millorar la seguretat dels vianants, i especialment la dels escolars, a les entrades i sortides de les escoles.
  • Millorar la mobilitat global de les zones situades als entorns de les escoles.
  • Impulsar un model de mobilitat més sostenible, augmentant la mobilitat a peu i en bicicleta.

Per assolir aquests objectius resulta imprescindible la implicació d’alumnes i pares i mares, amb la col·laboració de tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*